Lazerli Saç Tedavisi Nedir?
Lazer Teknolojisinin Saç Sağlığındaki Rolü
- Düşük Düzey Lazer Terapisi (Low-Level Laser Therapy), hücrelerin biyolojik aktivitelerini uyarmak amacıyla düşük enerjili lazer ışığı kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, saç dökülmesi tedavisinde, yara iyileşmesinde, ağrı yönetiminde ve cilt gençleştirme gibi alanlarda sıkça tercih edilmektedir.
Saç Dökülmesine Karşı Lazer Uygulamaları:
- Saç tedavisinde özellikle saç foliküllerini uyararak kan akışını artırdığı, hücre metabolizmasını hızlandırdığı ve saç büyümesini desteklediği görülmüştür.
Lazerli Saç Tedavisinin Çalışma Prensipleri
- Lazer Işığının Saç Derisi Üzerindeki Etkileri: LLLT saç derisi üzerindeki inflamasyonu azaltarak ve saç derisindeki epidermal hücreleri canlandırarak saç dökülmesini azaltır,saç folikülünün canlanmasını sağlar.
Lazerli Saç Tedavisinin Kullanım Alanları
- Saç Dökülmesini Azaltma
- Androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi) tedavisi: Androjenik yani erkek tipi saç dökülmesindeki neden saç köklerinin dihidrotestesteron duyarlılığı ,saç köklerinde dolaşım azalmasına bağlı saç folikülindeki miyatürizasyon olduğu için lazer tedavisinin kan dolaşımını artırması, hücreleri uyarması nedeniyle diğer mevcut yöntemlerle kombine edilerek kullanılabilir.
- Kadınlarda saç incelmesi ve zayıflığına karşı destek: Kadınlardaki saç dökülmesi birçok nedene bağlı olduğu için dolaşımın düzelmesi ,inflamasyonun azalması saç köklerinin güçlenmesi ve saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.
Lazerli Saç Tedavisinin Faydaları
-
- Yeni saçların büyümesini teşvik eder
- Saç derisi sağlığının düzenlenmesini sağlar
- Saç derisinin yağlanmasını önlemede yardımcı olur .
- Saç köklerinin yeniden aktive edilmesi ve güçlendirilmesini sağlar.
- Daha kalın ve sağlıklı saç telleri elde etmeyi sağlar.
- Ekim sonrası iyileşme sürecini hızlandırmada etkilidir.
- Düzenli kullanıldığında kalıcı etkiler elde edilir ve bu etkisi FDA tarafından onaylanmıştır.
Lazerli Saç Tedavisinde Kullanılan Teknikler
- Düşük Seviyeli Lazer Terapisi (LLLT): Düşük dalga boyundaki lazer tedavisi buradaki saç kökünü ısıtmadan uyarılmasını sağlar,ve kan dolaşımını da artırdığı için dökülmeyi durdurucu etkisi kalıcı olur.
- Kombine Uygulamalar: Diğer lazer uygulamaları ile minoksidil ya da mezoterapi içerikleri ile birlikte uygulsandığında etkisi çok daha fazla olur.
Lazerli Saç Tedavisinin Riskleri ve Yan Etkileri
- Hassas Ciltlerde Olası Hafif Yan Etkiler: Hafif kızarıklık ve kaşıntı olması ihtimal dahilindedir.
Lazerli Saç Tedavisi Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Tedavi öncesi saç ve saç derisi analizi mutlaka yapılmalıdır. Saç analizi sizin tedaviden beklentinizi ,bu tedaviden ortalama ne kadar fayda göreceğininizi belirler. Ekstra başka bir tedaviye ihtiyaç durumu belirlenir.
- Tedavi Süresince ve Sonrasında Saç Bakımı Önerileri: Tedavi günü saçınızı yıkamanız tavsiye edilmez.
Lazerli Saç Tedavisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
- Lazerli saç tedavisi nasıl uygulanır?
Lazerli saç tedavisi ağrısız ,acısız, 20 dakikalık seans süresi olan bir işlemdir. Temiz saça uygulanması önerilir.
- Birer hafta ara ile 10 seans yapılır . 3-4 ay sonra saçlarda belirgin kalınlaşma gözlenir.
- Lazerli saç tedavisi saçlarında incelme olan ,dökülme problemi olan her hastaya uygulanabilir. İşlem ağrısızdır. Mezoterapi ,prp ,eksosom ,kök hücre tedavileri ile kombine edilebilir. Koımbine tedavilerde tedavi etkinliğini artırdığı görülmüştür.