Kaş Ekimi Nedir?
Kaş Ekimi ; Kaşlarında zamanla dökülme gelişen ,yapısal olarak ince ya da form bozukuluğu olan danışanlarda uygulanan minimal invaziv cerrahi işlemdir.
Kaş Ekimi Yöntemleri
Kaşların kalınlığına ,mevcut kaşların yönüne göre klasik FUE ya da DHI yöntemi ile kaş ekilebilir.
Kaş Ekimi Süreci
Kaş Ekimi Öncesi Hazırlık: Kaş ekimi öncesi eğer mevcutta kullandığınız vitamin destekleri ,bitkisel çay kullanımları 1 hafta önce kesilmelidir. Kan sulandırıcı ve diğer kronik rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar doktorunuza danışılarak kullanımı düzenlenir.
İşlem Aşamaları: Kaşın danışan istekleri gözönünde bulundurularak yüxze en uygun kaş şekli çizilerek belirlenir. Oralama graft sayısı belirlenir .Ardından donör alan lokal anestezi ile uyuşturulur.Ardından kaş için uygun olan kökler seçilerek toplanır. Özel solüsyonda toplanır. Kaş şekli tekrar gözden geçirilerek ,ekim alanı lokal anestezi ile uyuşturulur. DHi ile yerleştirme yapılacaksa choi kalemleri ile ,normal FUE ile yapılacaksa ince mikro cerrahi aletlerle kanal açılır,penslerle kökler yerleştirilir. Operasyon bitiminde donör alan pansuman ile kapanır.
Kaş Ekimi Sonrası Bakım ve İyileşme Süreci
Kaş ekimi sonrası 2 ya da 3.gün kaşarın yıkaması yapılır,bandaj çıkartılır. 7-12 gün içinde kaştaki kabukalr dökülene kadar hergün nazikçe yıkama yapılır. Kabukların kendiliğinden dökülmesi beklenmelidir, kazınmamalıdır. İlk 4-5 gün vücudun reaksiyon durumuna göre yüzde ve göz üzerinde şişme görülmesi muhtemeldir . Ekim sonrası 3 ay sonra çıkmaya başlar. Yaklaşık 7-8 aylık bir süreç sonunda kaşlar son şeklini alır,total sonuç 1.yılda görülür. Bu süreçte ekim yapılan kaşlar saç köklerinden alındığı için uzama hızları kaş bölgesine adaptasyonuna değin saç gibidir. Bu nedenle düzenli kesim yapılmalıdır. Bir sene sonunda kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerine uyum sağlarlar ve uzama hızları yavaşlar. Keserek düzeltme ihtiyacı azalır. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır.
Ekim bölgesinde iki hafta boyunca çok ufak, iğne başı boyutunda kabuklanmalar görmek olasıdır. Ancak bu kabuklar hızla döküldüğünden hastanın günlük hayatına ve işe dönmesine engel değildir. Kaş ekimi yapılan kişinin iki hafta süreyle denize, havuza girmemesi, yoğun güneş ışığına maruz kalmaması, solaryum yaptırmaması, yoğun spordan kaçınması önerilir.
Kaş Ekiminin Avantajları ve Dezavantajları
Kaş Ekiminin Avantajları: Microblading, tattoo gibi uygulamadarda işlem tekrar edilmesi gerekir. Renk değişikliği , zamanla solma meydana gelir. Kaş ekiminde kaşın yoğunluğu sağlandığı için genellikle ikinci sfere gerek kalmadan sonuca ulaşılır. Daha doğal bir görünüm elde edilir.
Kaş Ekiminin Dezavantajları:Kaş ekiminde alınan graftler saç köklerinden elde edilmesi nedeniyle adaptasyon süresince kaşlar saç gibi hızlı uzar. Aralıkla kesilmesi gerekir. İlk hafta yüzde ödem görülebilir.
Kaş Ekimi ve Diğer Estetik İşlemler Arasındaki Farklar: Kaş ekimi işlemi minimal de olsa cerrahi bir işlemdir ,kozmetik işlemler gibi değildir. İyileşme sürecinde enfeksiyondan korunmalıdır. Tek seferde kesin çözüme ulaşabilirsiniz.
Kaş Ekimi İçin Kimler Uygundur?
Uygun Aday Kriterleri:Kaşların herhangibir hastalık ya da hormonal ,stres faktörleri sonrasında dökülmesi ve iki yıl boyunca yerine gelmemesi durumunda, yanık gibi travmatik durumlarda ya da doğal olarak kaşın seyrek olduğu durumlarda kaş ekimi yapılabilir.
Kaş Ekimi İçin Yaş ve Cilt Tipi Faktörleri: Kaş ekimi 18 yaşından büyük , kaş bölgesi ciltaltı kanlanması iyi olan herkese yapılabilir.
Kaş Ekimi Sonuçları
Kaş Ekimi Sonrası Beklenen Sonuçlar en erken 6 ay sonra görülür. Kesin sonuç 1.yılda elde edilir.
Kaş Ekimi Maliyetleri
Kaş Ekimi Fiyatları kaçın durumuna ,kullanılan yönteme bağlı olarak değişir ,klinik hattımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Kaş Ekimi ve Sigorta Kapsamına değinmek gerekirse kozmetik bir süreç olması nedeniyle sigorta kapsamında değildri.
Kaş Ekimi Klinik ve Doktor Seçimi
Kaş ekimi kaşların yönüne katii suretle dikkat edilerek yapılması gereken zahmetli bir işlemdir. Kaş çıkış açıları nerdeydse 15-20 derece kadar yatay olmalıdır. Bu şekilde ekim yapılmayan kaşlar dikey çıkar ve kötü bir görünüm oluşur.
Kaş Ekimi Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar ve Çözümleri
Yaygın Zorluklar arasında adapatasyon sürecinde kaşların hızlı uzaması ve kesim gerektirmesi başta gelir. İkinci sırada operasyon sonrası ilk günlerde oluşabilen şişliktir. Kaş ekim operasyonu sonrasında da komplikasyon gelişebilir. Kızarma ,şişlik,morluk, enfeksiyon gibi durumlar görülmesi halinde kliniğe ve doktorunuza ulaşarak size uygun tedaviyi isteyiniz.
Kaş Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kaş ekimi sonrası kaşlar ne kadar sürede çıkar?
Kaş ekimi sonrası kaşlar 2.aydan itibren çıkmaya başlar,6.ayda çoğunluğu çıköış olur. Kesin sonuç 12.ayda görülür.
Kaş ekimi işlemi sırasında ağrı hissedilir mi?
Kaş ekimi sırasında lokal anestezi sırasındaki hassasiyet sonrası ağrı hissedilmez.
Kaş ekimi işlemi ne kadar sürer?
Kaş ekimi işlemi 2-3 saat sürer.
Kaş ekimi sonrası doğal bir görünüm elde edebilir miyim?
Doğru ve deneyimli ellerde kaş ekimi sonrası doğal görünüm elde edersiniz.
Kaş ekimi sonrası şişlik ve kızarıklık ne kadar sürede geçer?
Kaş ekimi sonrası şişlik ve kızarıklık 4-7 gün içinde geçer.
Kaş ekimi sonrası kaşların dökülmesi normal mi?
Graftin cilde adaptasyonu sırasında dökülme görülebilir.
Kaş ekimi işlemi kaç seansta tamamlanır?
Kaş ekimi tek seansta tamamlanır.
Kaş ekimi sonrası kaşlarım nasıl yıkanmalı?
Kaş ekimi sonrası kabuklar dökülene kadar nazikçe ,ovmadan ,kabuklar yumuşatılarak kaşlar yıkanmalıdır. Kurulama nazikçe kağıt havul ile yapılmalıdır.
Kaş ekimi sonrası makyaj yapabilir miyim?
İlk 10 günden sonra uzun süre kapanmamak koşulu ile makyaj yapılabilir.