Selülit Mezoterapisi

Selülit Mezoterapisi Nedir?

Kilo alıp verme , sağlıksız beslenme, dar ve vücudu sıkan giysiler giyme, hareketsizlik gibi durumlarda  ortaya çıkabilen mikro dolaşım bozukluğunun sonucunda ciltteki görünümdür selülit. Selülit obez, kilolu ,normal kilolu ve zayıf kişilerde de görülebilen bir durumdur. Selülit, kişinin ne kadar kiloya sahip olduğu ile ilgili bir durum değildir.Dolaşım bozukluğu ve bağ doku bozukluğunun total etkisidir. Gebelik, hormonal değişiklikler en sık görülen nedenlerdendir. 

Selülit Mezoterapisi Nasıl Çalışır?

Zayıflama ve selülit tedavisinde mezoterapi tedavisi uzun yıllardan beri uygulanmaktadır.Bu işlemle yağ ve bağ  dokusunun içinde oluşan fibröz bantlar parçalanmakta, mikro dolaşım düzenlenmekte böylelikle selülit görünümü giderilip cilt kalitesi artmaktadır. Selülit ve lipoliz  mezoterapisi, mikro dolaşımı düzelterek dokuda ödem oluşumunu önler, yağları parçalayıp yağ nodüllerinin küçülmesini sağlar. Bozulmuş bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülit görünümünde düzelme sağlar.

  • Selülit Mezoterapisi Kimler İçin Uygundur?

Selülit dokudaki deformasyona göre  4 derecede değerlendirilir. 

Evre 0: Cilt pürüzsüz, gözle görülür belirti yoktur. Cilt sıkıştırıldığında bile dalgalanma görülmez.

Evre 1: Cilt pürüzsüz görülür, ancak parmakla cilt sıkıştırıldığında hafif dalgalanma veya çukurlaşma görülür. 

Evre 2: Ayakata dururken veya kaslar kasıldığında portakal kabuğu görünüm belirginleşir. Yatar pozisyonda cilt pürüzsüzdür. 

Evre3: Selülit hem ayakta hem yaraken belirgindir. Cilt yüzeyinde çukurlar ve nodüller oluşmuştur , genellikle bağ doku bozukluğu eşlik eder. 

  • Hangi Yaş Grubu İçin Etkilidir?

Selülit tedavisi 18 yaş üzeri bu problemden muzdarip kişilerde uygulanabilir. Gebelik,emzirme ,kronik hastalık,durumlarında yapılmaz. İlaç kullanım durumlarında doktorunuza danışmalısınız.

Selülit Mezoterapisinin Faydaları

  • Bölgesel Kan Dolaşımını Hızlandırma:Cilt altındaki kan dolaşımını artırılmasını sağlayan selülit mezoterapisi ile kandaki oksijen ve besin maddelerinin daha etkin bir şekilde taşınmasınısağlar. Bu uygulama ile cilt dokusunun sağlığına katkıda bulunulur ve cildin görünümünü daha iyi bir hal alır.
  • Lenfatik Drenajı Teşvik Etmek:Selülit mezoterapisi ile lenfatik akım artar, toksin atılımı artar. Bacaktaki ödem azalır.

 

  • Yağ Hücrelerinin Metabolizmasını Hızlandırmak: Mezoterapideki etken maddelerin cilt altına ulaşması sayesinde yağ hücrelerinin boyutu küçülür ve yağ asitleri parçalanır. Böylece selülitli bölgeler daha sıkı ve pürüzsüz bir görünüme sahip olur.

 

  • Cildi Sıkılaştırmak: Selülit mezoterapisi ile cilt altındaki dokunun yenilenmesini ve cilt esnekliğinin artırılmasını destekleyen kolajen ve elastin gibi proteinlerin üretimini artırılması sağlanır.

 

  • Cilt Dokusunu Yapılandırmak: Selülit mezoterapisi neden yapılır sorusunun bir diğer yanıtı ise cilt altındaki fibroz dokunun azaltılması ve cildin homojen bir görünüme kavuşmasıdır.

 

  • Ağrı ve Rahatsızlığın Giderilmesi:Selülit, ağrıya veya ciltte rahatsızlık hissine yol açabilir. Selülit mezoterapisi bu ağrıları gidermek ya da hafifleyi de sağlar.

Selülit Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

İşlem bölge , lokal anestezik krem ile uyuşturulduktan sonra mezoterapi içeriklerinin mikroiğneleme,dermaroller ya da dermapen yoluyla cilt altına problemli dokuya verilmesi şeklinde yapılır.  Ardından masaj yapılması ile dokuya yayılımı sağlanır.

Selülit Mezoterapisi Hangi Bölgelerde Uygulanır?

  • Bacaklar ,uyluk ve kalça bölgesi
  • Karın ve kollarda

Selülit Mezoterapisi Kaç Seans Sürer?

Selülit mezoterapisinin etkisini göstermesi için genellikle 6-8 seans uygulanması gerekir. Bu seanslar  mezoterapi içeriğine göre haftalık veya iki haftalık aralıklarla düzenlenir. Uygulamanın tamamlanmasının ardından kişinin durumuna göre ayda bir ya da üç ayda bir takip ve kontrol uygulaması yapılması tavsiye edilir. Bireysel farklılıklar, yaşam tarzı, yeme tarzı ve diğer etkenlere bağlı olarak seans süresi ve etkinliği değişir. Seanslar dışında tedavi etkinliğni artırmak için masaj ,yürüyüş ,sağlıklı beslenme ile desteklemek gerekir.

 

Selülit Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Tedavi sonrası sağlıklı beslenme önemlidir.Antioksidanlardan zengin beslenme ile cildin onarımı hızlanır.
  •  Bol su içmek önemlidir. Toksin atılımını destekler.
  •  Hafif egzersizler uygulama sonrası toparlanmaya yardımcıdır. Ağır egzersizler önerilmez. Hafif lenf dolaşımını artırıcı masajlar etkinliği artırır.
  • Seans sonrası alkol tüketimi önerimez. Morluk ve ödem ihtimalini azaltır.

Selülit Mezoterapisinin Yan Etkileri Var mı?

  •  İşlem sonrası hafif kızarıklık ve hassasiyet gelişebilir.
  • Özellikle enjeksiyonların yapıldığı yerlerde morluk görülebilir.
  • Kullanılan maddelere nadir de olsa allerji gelişebilir. Bu nedenle klinik ortamında işlem yapılmalıdır.
  • Uygulama bölgesinde geçici kabarıklık ve nodüller oluşabilir.

Selülit Mezoterapisi ile Kombine Edilebilecek Diğer Yöntemler

  • Lenf Drenaj Masajı ile Etkiyi Güçlendirebilir,hafif egzersizlerle dolaşımı artırır.
  • Radyofrekans  ve vakum tedavisi ödemi azaltıp,lenfatik drenajı artıracağından işlem etkinliğini artırır.

Sonuç olarak kombine tedaviler tedavi etkinliğni artırır ve etkinlik süresini uzatır.

Selülit Mezoterapisi ve Liposuction Karşılaştırması

Selülit mezoterapisini liposuctionla karşılaştırdığımızda ,liposuction daha büyük miktardaki yağ birikimi olan bölgelerde uygulanır. Liposuction cerrahi bir işlemdir.

Selülit Mezoterapisi Sağlığa Zarar Verir mi?

Selülit mezoterapisi, genel anlamda güvenli bir yöntemdir ve sağlığa zarar vermez. Tedavinin sağlığa zarar verme potansiyeli, uygulamanın kalitesi, kullanılan maddelerin türü ve kişinin bireysel sağlık durumuna bağlı olarak değişir. Selülit mezoterapisinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek için, tedavinin yalnızca uygun eğitimi almış sağlık profesyonelleri tarafından, steril koşullar altında yapılması gerekir.

Selülit Mezoterapisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Selülit mezoterapisi uygulaması etkisini ne zaman göstereceği, tedavi sürecin, kişinin bireysel yapısına ve cilt altındaki dokunun uygulamaya verdiği yanıta göre değişir.

Paylaş: